Problemska konferenca

Rimske Toplice ležijo v varnem v zavetju pod hriboma Stražnik in Kopitnik. Dolino Rimskih Toplic obdajajo gozdnata pobočja okoliških hribov, ki nudijo zaščito pred vetrom in preveliko vročino, v sebi pa hranijo bujno vegetacijo eksotičnih rastlin z vseh kontinentov sveta. Tukaj domujejo svetovno znane orjaške sekvoje ali mamutova drevesa, kanadska čuga, japonska hiba, cipresa, tisa, kalifornijska cedra …

Rimske terme so star zdraviliški kraj. Zdravilnih učinkov termalne vode so se zavedali že stari Rimljani, ki so leta 39 pr. n. št. prav na tem mestu zgradili bazene s toplo in hladno vodo. Terme so prvič pisno omenjene v Oglejski listini leta 1486, zares pa so zaživele po letu 1840. Takrat jih je v imenu svoje žene Amalije kupil tržaški veletrgovec Gustav Adolf Uhlich, saj je zaradi blagodejnih učinkov tukajšnje termalne vode ozdravel. Po letu 1848 so Rimske terme obiskali številni ugledni gostje, kot so angleška princesa in pruska prestolonaslednica Viktorija, Napoleonova sestra, princesa Murat, cesar Ferdinand, nadvojvoda Janez in številni drugi. 

Včasih so bile Rimske terme le za izbrance, danes so na voljo vsakomur, ki si želi preizkusiti njihove zdravilne učinke.

Udeleženci konference imate v hotelih Rimskih term hotelske storitve po posebnih cenah:

HOTELI:
Rimski dvor****
Sofijin dvor****
Zdraviliški dvor**** 

 

Nočitev z zajtrkom
 

Dvoposteljna soba (single use)                                                    

Dvoposteljna soba                      
Turistična taksa

 
70,00 EUR na osebo na noč

55,00 EUR na osebo na noč
1,27 EUR na osebo na noč

Cena namestitve vključuje:

  • nočitev v dvoposteljni sobi v hotelu 4****,
  • zajtrk,
  • neomejeno kopanje v bazenih,
  • neomejeno vstop v fitnes center,
  • internet,
  • brezplačno parkiranje v parkirni hiši.

Rezervacije se sprejemajo na elektronskem naslovu booking@rimske-terme.si in na telefonski številki +386 3 574 2000. Pri rezervaciji se sklicujte na Konferenco komunalnega gospodarstva.