Konferenca komunala

Spoštovani!

Človeška civilizacija se je čez noč povsem nepričakovano znašla v situaciji, ki nam je spodnesla tla pod nogami. Koronakriza je razkrila našo nemoč in ranljivost ter opozorila, kaj edino zares šteje – varno okolje in javno zdravje.

Negotovi čas je razgalil številne probleme in tveganja sodobne družbe, ob tem pa izpostavil pomen dobro delujočih javnih služb ter varnih in zanesljivih komunalnih storitev. Spoznali smo, da tudi če se svet ustavi, se komunala ne sme. V kriznih razmerah je nemoteno in kakovostno izvajanje komunalnih storitev izjemnega pomena, da se ohranijo čim bolj neokrnjeni pogoji za življenje in delo ljudi.

Stabilnost komunalnega gospodarstva je v tem času na hudi preizkušnji. In ob tem se odgovorno zavedamo preroških besed G. T. di Lampeduse – »da bo vse ostalo enako, se mora marsikaj spremeniti«. Po letu življenja s pandemijo bomo na letošnji konferenci izpostavili in z različnih zornih kotov osvetlili, kako pomembna je vloga komunale za varno okolje in javno zdravje.

Upamo, da bomo jubilejno 10. konferenco komunalnega gospodarstva lahko izpeljali v živo, zaradi morebitnih omejitev pri udeležbi v konferenčnem centru pa vzporedno pripravljamo tudi možnost neposrednega spremljanja prek spleta. V vsakem primeru vam obljubljamo obilico aktualnih vsebin, odličnih govorcev in priložnosti za povezovanje.

Vabimo vas, da si rezervirate čas ter se nam 23. in 24. septembra pridružite na osrednjem komunalnem dogodku.

Zbornica komunalnega gospodarstva