Konferenca komunala

Osrednji sistemski del


Janko Kramžar: Učinkovito zagotavljanje komunalnih storitev - pristopi v tujini in pogled Zbornice komunalnega gospodarstva

Ivan Žagar: Pogled občin na organiziranost in zagotavljanje stroškovno učinkovitega izvajanja komunalnih storitev

dr. Roman Lavtar: Pravne podlage medobčinskega sodelovanja za učinkovitejšo izvajanje obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja

dr. Andrej Kovačič: Optimizacija poslovnih procesov kot možnost doseganja učinkovitejšega poslovanja

Rudi Bric in Danilo BurnačPoslovna odličnost kot celovito obvladovanje kakovosti in učinkovitosti v komunalni dejavnosti
 


Pripeti dokumenti

Spoštovani!

Današnji čas kot edina gotovost zaznamujejo informacijske, tehnološke in globalizacijske spremembe. Odgovor na izzive sodobnega časa so lahko le znanje za trajnostni razvoj, sodobni pristopi, ustvarjalnost in zavzetost ter odprt dialog in sodelovanje vseh deležnikov. 

Rdeča nit letošnje konference bo vpliv razvoja komunalnih dejavnosti na sodobno družbo. Na konferenci bomo osvetlili razvoj komunalnih dejavnosti skozi čas, opredelili soodvisnost razvoja komunale in družbe in se vprašali, ali razvojne možnosti komunale zagotavljajo reševanje izzivov sodobne družbe. 

V sodobnem svetu se povečuje uporaba informacijskih sistemov in omrežij, zato postaja kibernetska varnost vse pomembnejša. Izpostavili bomo, kakšna so tveganja in kako zagotoviti kibernetsko varnost komunalne infrastrukture. 

V iskanju novih virov bogastva postaja vse bolj jasno, da so ključni vir zaposleni. Predstavili bomo menedžment osebnosti kot koncept sodobnega časa, kjer v ospredje stopajo povezave, sinergije dobrih in čistih odnosov med zaposlenimi. 

Spremembe v okolju prinašajo pomembne novosti tudi na področju vodenja, zato bomo razmislili o dilemah sodobnega voditeljstva in kako z ustvarjalnim vodenjem navdušiti sodelavce, da zavzeto sledijo ciljem podjetja in sooblikujejo sodobno družbo. 

Naj misel Roberta Collierja, da smo vsi ustvarjalci in imamo danes moč oblikovati svet, v katerem želimo živeti jutri, velja kot povabilo na konferenco in sooblikovanje komunale sodobne družbe.

 Zbornica komunalnega gospodarstva

                           

Veliko zgodovinskih dogodkov in obiskov kaže na to, da je Zdravilišče Rogaška Slatina znano kot mondeno središče in da s svojo 400 letno tradicijo velja za eno najbolj znanih srednjeevropskih zdravilišč. Že pred stoletji so v te kraje zahajali imenitni gostje, ki so tukaj našli edinstveno »čudežno vodo« o kateri glas se je razširil po vsem svetu. "Poglejte, to lepoto rajsko. Malo je takih v mojem cesarstvu", so bile besede avstro-ogrskega cesarja Franca Jožefa, ko se je ustavil na Halerjevem hribu in si ponosno razgledoval okoliške kraje.

Udeleženci konference lahko v Grand hotelu Sava koristite hotelske storitve po posebnih cenah:

Cene vključujejo:

  • namestitev v superior/ lux sobah - nočitev z zajtrkom
  • neomejeno kopanje v bazenih Lotus Term
  • prost vstop v savne
  • uporabo kopalnega plašča ter kopalne brisače
  • prost vstop v fitness
  • steklenico zdravilne mineralne vode v sobi
  • bogat animacijski program

Rezervacije se sprejemajo na elektronskem naslovu info@hotel-sava-rogaska.si in na telefonski številki 03 811 4000. Pri rezervaciji se sklicujte na Problemsko konferenco komunalnega gospodarstva.