Konferenca komunala

Osrednji sistemski del


dr. Janko Kramžar, predsednik ZKG
 

dr. Janez Potočnik, evropski komisar za okolje
 

mag. Branko Kidrič, župan občine Rogaška slatina
 

mag. Samo Hribar Milič, predsednik in generalni direktor GZS
 

Jure Leben, državni sekretar MOP
 

dr. Ivan Eržen, Svet za trajnostni razvoj in varstvo okolja
 

Tjaša Ficko, Mestna občina Ljubljana
 

dr. Adriana Rejc Buhovac, UL Ekonomska fakulteta
 

Vida Ogorelec, UMANOTERA
 

Mojca Pinterič, Nizozemska ambasada
 

Vanya Veras, Municipal Waste Europe

 

OKROGLA MIZA
Udeleženci: dr. Boštjan Petelinc, MOP, Leo Kremžar, Skupnost občin Slovenije, Vida Ogorelec, Umanotera, Janko Kramžar, ZKG, Matjaž Belca, Riko, Tomislav Ćurko, Združenje komunalnega gospodarstva Hrvaška

Spoštovani!

Človeška civilizacija se je čez noč povsem nepričakovano znašla v situaciji, ki nam je spodnesla tla pod nogami. Koronakriza je razkrila našo nemoč in ranljivost ter opozorila, kaj edino zares šteje – varno okolje in javno zdravje.

Negotovi čas je razgalil številne probleme in tveganja sodobne družbe, ob tem pa izpostavil pomen dobro delujočih javnih služb ter varnih in zanesljivih komunalnih storitev. Spoznali smo, da tudi če se svet ustavi, se komunala ne sme. V kriznih razmerah je nemoteno in kakovostno izvajanje komunalnih storitev izjemnega pomena, da se ohranijo čim bolj neokrnjeni pogoji za življenje in delo ljudi.

Stabilnost komunalnega gospodarstva je v tem času na hudi preizkušnji. In ob tem se odgovorno zavedamo preroških besed G. T. di Lampeduse – »da bo vse ostalo enako, se mora marsikaj spremeniti«. Po letu življenja s pandemijo bomo na letošnji konferenci izpostavili in z različnih zornih kotov osvetlili, kako pomembna je vloga komunale za varno okolje in javno zdravje.

Upamo, da bomo jubilejno 10. konferenco komunalnega gospodarstva lahko izpeljali v živo, zaradi morebitnih omejitev pri udeležbi v konferenčnem centru pa vzporedno pripravljamo tudi možnost neposrednega spremljanja prek spleta. V vsakem primeru vam obljubljamo obilico aktualnih vsebin, odličnih govorcev in priložnosti za povezovanje.

Vabimo vas, da si rezervirate čas ter se nam 23. in 24. septembra pridružite na osrednjem komunalnem dogodku.

Zbornica komunalnega gospodarstva

 

Veliko zgodovinskih dogodkov in obiskov kaže na to, da je Zdravilišče Rogaška Slatina znano kot mondeno središče in da s svojo 400 letno tradicijo velja za eno najbolj znanih srednjeevropskih zdravilišč. Že pred stoletji so v te kraje zahajali imenitni gostje, ki so tukaj našli edinstveno »čudežno vodo« o kateri glas se je razširil po vsem svetu. "Poglejte, to lepoto rajsko. Malo je takih v mojem cesarstvu", so bile besede avstro-ogrskega cesarja Franca Jožefa, ko se je ustavil na Halerjevem hribu in si ponosno razgledoval okoliške kraje.

Udeleženci konference lahko v Grand hotelu Sava koristite hotelske storitve po posebnih cenah:

Cene vključujejo:

  • namestitev v superior/ lux sobah - nočitev z zajtrkom
  • neomejeno kopanje v bazenih Lotus Term
  • prost vstop v savne
  • uporabo kopalnega plašča ter kopalne brisače
  • prost vstop v fitness
  • steklenico zdravilne mineralne vode v sobi
  • bogat animacijski program

Rezervacije se sprejemajo na elektronskem naslovu info@hotel-sava-rogaska.si in na telefonski številki 03 811 4000. Pri rezervaciji se sklicujte na Problemsko konferenco komunalnega gospodarstva.