Konferenca komunala

Osrednji sistemski del


dr. Janko Kramžar, predsednik ZKG
 

dr. Janez Potočnik, evropski komisar za okolje
 

mag. Branko Kidrič, župan občine Rogaška slatina
 

mag. Samo Hribar Milič, predsednik in generalni direktor GZS
 

Jure Leben, državni sekretar MOP
 

dr. Ivan Eržen, Svet za trajnostni razvoj in varstvo okolja
 

Tjaša Ficko, Mestna občina Ljubljana
 

dr. Adriana Rejc Buhovac, UL Ekonomska fakulteta
 

Vida Ogorelec, UMANOTERA
 

Mojca Pinterič, Nizozemska ambasada
 

Vanya Veras, Municipal Waste Europe

 

OKROGLA MIZA
Udeleženci: dr. Boštjan Petelinc, MOP, Leo Kremžar, Skupnost občin Slovenije, Vida Ogorelec, Umanotera, Janko Kramžar, ZKG, Matjaž Belca, Riko, Tomislav Ćurko, Združenje komunalnega gospodarstva Hrvaška

Spoštovani.

 

Življenje pri nas in po svetu se je močno spremenilo. Živimo namreč v času, ko se spoprijemamo s številnimi izzivi in dolgoročnimi trendi s pomembnimi posledicami. Pandemija covida-19 nas je zaznamovala s povečano negotovostjo, nepredvidljivostmi, poleg zdravstvene krize pa povzročila tudi širše gospodarske in družbene posledice.

V iskanju načinov za obuditev gospodarstva in gospodarske rasti v postpandemičnem obdobju ima pomembno vlogo Evropski zeleni dogovor, ki predstavlja pot do okrevanja evropskega gospodarstva. V ospredju okrevanja so razvoj, trajnostne investicije, krožno gospodarstvo in digitalizacija, ki predstavljajo tudi smernice razvoja komunalnega gospodarstva.

Temu bodo sledile tudi programske vsebine letošnje konference z osrednjo temo Komunala prihodnosti – odporna, trajnostna, digitalna. Strokovno bogat in aktualen dvodnevni program bo odprl prostor za skupen premislek o razvojnih izzivih ter nevarnostih in priložnostih, ki nas čakajo v prihodnosti.

Kmalu vam bomo predstavili podrobnejši program konference. Vas pa že danes vabimo, da si rezervirate čas ter se nam 22. in 23. septembra pridružite v Podčetrtku.

 

                                                                                                         Programski svet

                                                                                                          11. konference komunalnega gospodarstva

Veliko zgodovinskih dogodkov in obiskov kaže na to, da je Zdravilišče Rogaška Slatina znano kot mondeno središče in da s svojo 400 letno tradicijo velja za eno najbolj znanih srednjeevropskih zdravilišč. Že pred stoletji so v te kraje zahajali imenitni gostje, ki so tukaj našli edinstveno »čudežno vodo« o kateri glas se je razširil po vsem svetu. "Poglejte, to lepoto rajsko. Malo je takih v mojem cesarstvu", so bile besede avstro-ogrskega cesarja Franca Jožefa, ko se je ustavil na Halerjevem hribu in si ponosno razgledoval okoliške kraje.

Udeleženci konference lahko v Grand hotelu Sava koristite hotelske storitve po posebnih cenah:

Cene vključujejo:

  • namestitev v superior/ lux sobah - nočitev z zajtrkom
  • neomejeno kopanje v bazenih Lotus Term
  • prost vstop v savne
  • uporabo kopalnega plašča ter kopalne brisače
  • prost vstop v fitness
  • steklenico zdravilne mineralne vode v sobi
  • bogat animacijski program

Rezervacije se sprejemajo na elektronskem naslovu info@hotel-sava-rogaska.si in na telefonski številki 03 811 4000. Pri rezervaciji se sklicujte na Problemsko konferenco komunalnega gospodarstva.