Konferenca komunala

PREDAVATELJI NA OSREDNJEM DELU KONFERENCE Komunala prihodnosti – odporna, trajnostna, digitalna


Dr. VESNA VUK GODINA


Dr. Vesna Godina je doktorirala iz antropologije, trenutno pa predava socialno in kulturno antropologijo na Filozofski fakulteti v Mariboru ter na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Ukvarja se z antropološkimi teorijami in analizami socializacijskega in inkulturacijskega procesa ter antropologijo postsocialističnih družb. Je verjetno najbolj kritična in brana slovenska publicistka. Njena bibliografija obsega več kot 600 bibliografskih enot. Področja njenega zanimanja so zgodovina socialne, kulturne antropologije in antropoloških teorij, antropološka analiza socializacijskega in inkulturacijskega procesa ter antropologija postsocialističnih družb. Napisala je knjige Socializacijska teorija Talcotta Parsonsa (1991), Izbrana poglavja iz zgodovine antropoloških teorij (1998), Havaji na papirju (2005) in Zablode postsocializma (2015).

 

Dr. JANEZ POTOČNIK


Dr. Janez Potočnik, po izobrazbi ekonomist, ima zelo bogato kariero. Med drugim je bil direktor Urada RS za makroekonomske analize in razvoj, vodja ožje pogajalske skupine za pristop k Evropski uniji (OPS) ter minister brez listnice za evropske zadeve. Bil je tudi prvi evropski komisar iz Slovenije, ki je bil v prvem mandatu odgovoren za področje znanosti in raziskovanja, v drugem pa za okolje. Ustanovil je Evropski raziskovalni svet (ERC) in v evropski politični prostor uvedel krožno gospodarstvo, ki je danes na globalni ravni razumljeno kot eno ključnih konceptualnih usmeritev, nujnih za uspešen prehod v trajnostno gospodarstvo. Sopredseduje Mednarodnemu panelu za vire Združenih narodov (UN IRP), kjer nadaljuje s svojimi prizadevanji za trajnostno prihodnost.

 

Mag. STANKA CERKVENIK


Mag. Stanka Cerkvenik, univ. dipl. ekonomistka, je soustanoviteljica in strokovna direktorica Inštituta za javne službe. Ima dolgoletne izkušnje na področju izvajanja občinskih gospodarskih javnih služb. Z izdelavo celovitih analiz poslovanja svetuje in nudi strokovno podporo pri zagotavljanju ekonomsko učinkovitega izvajanja javnih storitev, oblikovanju cenovne politike ter izdelavi elaboratov. Je projektna vodja primerjalne analize izvajanja javnih služb varstva okolja v slovenskem prostoru in dobra poznavalka cenovne problematike. Pridobila je certifikat Ekspert ISO 26000 in se izpopolnjevala za moderiranje skupinskih procesov, kar ji omogoča, da pridobljeno plansko-analitsko znanje uspešno povezuje z vodenjem interaktivnih delavnic tako za oblikovanje strategije razvoja kot tudi trajnostno poročanje. Organizira in sodeluje na konferencah, simpozijih kot tudi strokovnih posvetih. Je avtorica številnih strokovnih člankov in se veliko ukvarja tudi s pedagoškim delom. Ima pridobljeno andragoško-pedagoško izobrazbo ter je višja predavateljica za področje menedžmenta in organizacije.

 

KATARINA VESELKO


Katarina Veselko je psihologinja, trenerka in kovčinja, njena strast pa spodbujanje poguma, drznosti in smelosti. Je glavna arhitektka rasti na e2grow, vodilni svetovni platformi za kulturo rasti v organizacijah. Usmerja delo mednarodne skupine 120 kovčev, ki v organizacije prinašajo resnične spremembe vedenja in navad. Je ambasadorka poguma in edina v Sloveniji, ki je pridobila mednarodno licenco za izvajanje programov krepitve poguma Dare to Lead™, Daring Way™ ter Rising Strong™ avtorice dr. Brené Brown. Je tudi nosilka mednarodnih certifikatov NLP (nevrolingvistično programiranje) Praktik in Mojster Praktik, ICF (International Coaching Federation) certifikata NLP Coach, transakcijska analitičarka svetovalka, ter certifikata za integrativno uporabo psihodrame in transakcijske analize.

 

Mag. JANEZ ŽEZLINA


Mag. Janez Žezlina je diplomiral na ljubljanski Ekonomski fakulteti in magistriral na ljubljanski Fakulteti za družbene vede. Je strokovnjak na področju upravljanja človeških potencialov in organizacijskega svetovanja ter sistematičnega razvoja osebnostnih, vodstvenih in poslovnih potencialov. Ima več kot 25-letne izkušnje delovanja v slovenskih in mednarodnih organizacijah (v vlogi menedžerja, interim menedžerja, svetovalca in executive coacha).

Od leta 2009 deluje kot partner, svetovalec in poslovni kovč v lastnem podjetju Energos, kjer se ukvarja s poslovnim in kadrovskim svetovanjem, primarno na področju razvoja voditeljskih kompetenc posameznikov, upravljanja talentov v organizacijah ter strateških in kadrovskih preobrazb organizacij. Je avtor številnih člankov s področja razvoja potenciala podjetij in posameznikov, upravljanja talentov, razvoja vodstvenih kompetenc ter strateškega upravljanja kadrov. Zase rad pravi, da je potentiolog – dinamični razvijalec večdimenzionalnih potencialov organizacij in holističnih voditeljev, ki takšne organizacije soustvarjajo.

 

VLADIMIR BAN


Vladimir Ban je strokovnjak za varnostne rešitve na A1 Slovenija. Po izobrazbi je diplomirani inženir matematike. V informatiki je aktiven že vse od leta 1997, pri čemer je od vsega začetka njegovo glavno področje varnost informacijskih sistemov. V prvih letih je bil usmerjen predvsem na področje šifrirnih algoritmov in šifrirnih sistemov, kmalu pa je svoje delovanje razširil na celotno področje varnosti ter zlorab informacijskih sistemov.

V zadnjem obdobju se je usmeril predvsem na področji odkrivanja varnostnih ranljivosti in zaznavanja varnostnih napadov. Sodeloval je pri več kot 70 varnostnih pregledih različnih informacijskih sistemov, podjetij in aplikacij. Vladimir tako na eni strani zelo podrobno pozna in razume konkretne tehnične vidike informacijske varnosti in zlorab, na drugi pa celovit pristop k zagotavljanju varnosti ter pravočasnega zaznavanja zlorab.